vrijdag, maart 09, 2018

Duivinnen apart & verkrijgbaarheid Matador

De duivinnen zitten steeds een dag apart. 's avonds in het donker pak ik ze en zet ze in het duivinnenhok. De andere dag net voor het donker wordt gaan ze terug. Ze hebben een enorme drang om naar hun jongen, doffer en nestvak te gaan. Doffers voeden de jongen op en dat gaat erg goed. Wel zie je bij een enkeling dat de mest wat dunner wordt.
Komend weekend gaan de oudsten eraf en uiterlijk een weekend later zit alles op de eigen stek en gaat het echt beginnen.

Ik vernam dat de verkrijgbaarheid van Matador tegenvalt. Door afnameverplichting van een zekere hoeveelheid en verminderde interesse zou er wel eens toe kunnen komen dat in R'dam Zuid de voerboer volledig afstapt van Matador. Van Robaeys komt ervoor in de plaats. Vergelijkbare kwaliteit maar goedkoper. Hoe moeilijk is dat kiezen? Onhandig net voor het seizoen zo. Ik heb nu nog Matador kweek en Rust maar wie weet stap ik wel over. Dat is dan eigenlijk alleen omdat ik dan zekerder ben dat het er is als ik het nodig heb.

Veranderingen die ik nog doorvoer zijn dat ik het rooster bij de doffers eruit haal en een bodem leg van Zeoliet en beukensnippers.  Wat kleine wijzigingen in het interieur voor de extra motivatie.

Vantweekend het duivinnenhok poetsen en het zoldertje stofzuigen. Komende week het dofferhok. Na enkele weken het hok van de jongen. Die laatsten mogen eerst dealen met wat er nu ligt, kwestie  weerstand op laten doen.