maandag, september 04, 2017

Mooi + BM?

Mooi nazomer weer de laatste dagen.
Fatsoenlijk vluchtje vanuit peronne begreep ik hoewel de verschillen groot worden. Mannen die hun duifjes in orde hebben (nog geen rui) en fris in het kopje, pakken hard en veel. Anderen zijn figurant.

Ik deed al niet meer mee. Ze ruien lekker. Extraatjes en goed voer voornaam nu. Rust en regelmatig een bad. Ik ga er met de zeis door. Teveel die me per saldo toch tegenvallen.
Ik kan met zo'n minikolonie niet op tegen de grote mannen. Geeft niet. Als ik meedoe, wil ik wel voorin pakken. Dan moet ik de twijfelaars verwijderen. Tot en met dit jaar had ik er relatief veel van die soort omdat het spel en het type duiven me nog niet zo bekend waren. dat is nu over. Zelfs van tophokken komen als je er bij haalt vooral mindere goden. Dat ligt niet aan de melker van dat tophok maar dat is hoe het gaat. Hij heeft ook niet veel anders dan veel probeerders die door de mand vallen op termijn.

Bijhalen uit de top, anders raak je achterop!

Woensdag gaat er hier nog 1 mee naar attractievlucht Limoges. De enige die ik goed genoeg acht om in elk geval een prijs mee te kunnen pakken vanuit Limoges middaglossing. Jaarlingetje uit Zusje x zoon 403 Van Olmen. Kan een dag lang vliegen heb ik al ondervonden. Test of ze dat ook kan plus de andere morgen vroeg opstaan?!
Ze staat nog maar op 3 oude pennen maar het dek zit nog vast. Nu op een jong... de vleugel is bijna vol en dat beetje dek dat ze ruide zit weer nagenoeg dicht. Proberen maar.

Erg opvallend is dat er over de BelgianMaster zo weinig wordt gemeld. Mag ik even: ca 700 duiven spoorloos van de 771... waarom? Zelfs deelnemers met duiven in de race en een blog of website zwijgen...??? Doen we dit in een doofpot?