woensdag, juli 19, 2017

06:35 woensdagmorgen de laatste van St Vincent

Vanmorgen stond ze op het klokje: mijn beste duivinnetje (Selma).
Ze was binnengegaan op het duivinnenhok, niet eens bij de doffers... moe en versleten kwam ze op me af. Blij dat ze er weer is maar als ze niet al een goede reputatie bij me had, was dit haar laatste kans geweest.

Lastig op de fond, die te laat komers.
Op de programmavluchten kan het een week later anders zijn. Op de fond is een week later meegeven geen optie en gaat er meer tijd overheen alvorens je een reële kans kunt geven.

Ik hou het mes gewoon scherp en paraat hoor. De meeste van die te laat komers zijn gewoon niet de goeie. Dat is niks anders dan op andere disciplines.
Het is simpel: ze moeten zoveel mogelijk kilometers op 1 dag kunnen en willen maken. Zit dat er niet in en kost het ze de andere dag teveel om op krachten te komen etc, dan is het geen duif om het hok mee op te bouwen!

Kijk, geef ze wel een reële kans en meer dan 1. Plus overtuig jezelf ervan dat de duif in opperbeste doen is, anders kan het gewoon niet. Tsja, de spoeling is dan dun maar beter hard met weinig dat onverstandig aanmodderen!
De winnaars zijn op een zeldzame uitzondering na steeds duiven uit TOPmateriaal. Dat laatste zit er hier gewoon te beperkt. Wil je dan beter, dan moet ik wel super streng zijn en betere erbij zien te vinden. Afwachten tot je er zelf 1 kweekt uit het beste dat je hebt zonder dat dat TOP is (hooguit top), dan ben je volgens mij maar zand in je eigen ogen aan het gooien.

De opleer vanuit Oud-Vossemeer met de club was minder geslaagd. 1 van de inlassers kon het dus (nog) niet en is achtergebleven samen met nog 1. Dat die inlasser het niet lukte, dat is wellicht meer mijn fout. Dat die ander er niet is verbaasd me. Toch misschien gecrashed? Dus 2 jongen kwijt en stomgenoeg van een simpel lapvluchtje!

De 2e ronde gaat vanaf morgen gelapt worden. Ik verwacht enkele afvallers omdat die nu en dan wat raar overkomen. 1 beauty zit erbij, die altijd als een snaar zo strak zit. Ik hoop dat wat ik denk te zien er uit kan komen!

De oude duiven gaf ik voor het eerst dit seizoen een geeltabletje. Job en Merijn hielpen en vonden dat een beetje eng maar het lukte. Kleine Felix hielp ook maar die mikte de tabletjes ernaast.
Heeft te maken ook met die nakomers die er gewoon tussen zitten. Ik vertrouwde enkele niet waarvan ik simpelweg de forme wat zag afnemen. Overigens met grote verbazing zie ik Ari aan, die lijkt er bijna baat bij te hebben gehad bij die 1000 km. Alsof hij niet is weggeweest! Wie weet kan hij ook naar Perpignan.