maandag, mei 02, 2016

Zaterdag ZO-wind

Zaterdag wordt ZO wind voorzien (vooralsnog). Ik ben benieuwd wat nu weer wordt verzonnen om de losplaats te wijzigen. "Windafhankelijk lossen", staat niet in de NPO enquête dacht ik...

Okee, beetje cynisch is het wel maar beetje vreemd ook om bij ZO wind van losplaats te wisselen en dat bij Westelijke winden niet... is ook wel opmerkelijk, toch? Los van het feit dat ik erin geloof dat je op deze manier - door flexibel te zijn - goede dingen kunt doen, moet je dat eerst met elkaar afspreken.
Nu ja, we gaan het wel zien.


Wat goed om zoveel zon te zien. Ook de duiven knappen daar erg van op. Nog iets van 7 weken voordat we er ècht moeten staan. Vooralsnog verloopt het zoals voorzien: de ploeg komt op gang en de afvallers komen ook alsmaar meer in beeld. Niks mis mee. Ik leg ze graag zoals men dat in België noemt "op het rooster". Flink schudden en de minsten vallen dan al snel af.

Gezonde duiven goed aan de tand voelen en kritisch zijn! Kijk, dat ze op de Vitesse geen kopduiven hoeven te zijn, die ZLU duiven, mij best. Maar uren te laat is toch ook niet nodig , laat staan een excuus. De praktijk leert dat de basissnelheid lager is maar als dat zo is, moeten ze wel gewoon recht naar huis komen, nietwaar? Uitzonderingen daargelaten is dat wel de rode draad. In elk geval de mijne! Misschien ga ik op mijn plaat met deze strategie en moet ik de klassieke fond-ideeën toe gaan geven. Vooralsnog geloof ik er in dat de tijd aan het veranderen is, zeker op de 1000km concoursen!