woensdag, oktober 07, 2015

EC's, kosten en lelijk doen

Wat wordt er veel ge oo - haad over de elektronische systemen. Een update van software lag allang in het verschiet. Dat is gewoon afgesproken en helemaal niet onlogisch!

Dat er ringen niet meer helemaal in orde zullen zijn, is toch ook niet zo raar?

Inkomsten voor een verliespost NPO? Dat zat er toch ook al aan te komen? Wat is er nu zo maffioos aan? Zo worden toch all over the world inkomsten gegenereerd? Ik snap het zure ervan, heus wel, wie niet? Wat is je alternatief?

Dat er bedragen voor staan van 75,- voor een software update en het geldende bedrag voor een nieuwe chipring en dat dat mensen doet afhaken? Kom op zeg! Haak dan af, kennelijk wil je het dan toch al niet graag genoeg. Als het ècht zo zou zijn dat iemand uit armoe niet kan betalen, los dat dan op in de club. Veel clubs zijn niet direct armlastig!

Wat wordt dat toch allemaal zo makkelijk geroepen, "afhaken" als er beslissingen worden genomen! Zulke chantage-praat gaat toch nergens over of wel? Lui die dreigen af te haken vanwege impopulaire maatregelen moeten eens bij zichzelf te rade gaan, wat ze eigenlijk nog wèl willen.

Sowieso een dingetje in onze hobby: afgeven op anderen. Ja, hoge bomen vangen veel wind en dat is zoals dat gaat (weet een bestuurder toch ook zeker?), maar hoge bomen vangen doorgaans geen stront! Spui dat dan toch ook niet zo makkelijk maar denk eens na voordat je je scheur opentrekt of je pen gebruikt. Bespreek ook eens met anderen of het wel zo wijs is wat je voornemens bent alvorens de shit te lanceren.

Weet je, met afgeven op een ander komen we er echt niet hoor. Commentaar leveren mag, maar a.u.b. denk er dan ook aan dat je dat opbouwend doet. Wees blij dat er mensen zijn die uberhaupt dit zinkend schip nog willen besturen.

èn zoals een indiaans spreekwoord zegt: we erven de aarde van onze kinderen. Zo hebben we de gezamenlijke verantwoordelijkheid er de komende jaren nog wat van te maken voor degenen die dat nog jaren willen en kunnen, iets maken van onze hobby!

Kom toch op, doe niet zo lelijk. Doe mee en maak er wat van.