maandag, mei 11, 2015

Transparante NPO

NPO Veenendaal heeft hun kant van het verhaal netjes uitgeschreven en gepubliceerd (o.a. op Duivenvaria.nl). Duidelijk op zich en goed dat ze dat doen.

Ik blijft het onjuist vinden om voor enorm veel leden (>2000 ! ) als ongeveer uit het niets de boodschap te geven zoals afgelopen week, dat de lossingsvergunningen zijn ingetrokken.
Dat is bestuurlijk kennelijk correct maar compleet voorbij gegaan aan de menselijke kant van deze hele zaak.

Het leeuwendeel van de getroffen mensen hebben niks met het gedoe van hun afdeling (noch 5 noch 12) maar NPO sleurt ze er nu in. Als ze dan schrijven "De NPO staat met de rug tegen de muur" laat je jezelf als jet het mij vraagt niet betrokken genoeg kennen naar de basisleden. Nota bene zij zijn het die gewoon zonder gedoe met hun hobby bezig willen zijn en elk weekend willen spelen met hun duifjes.

Behartiging van de basisleden en -spel moet voorop staan is mijn mening. Geen procedureel gedoe of ordinair geruzie. Kom op zeg, volwassen kerels die zo met elkaar omgaan? Er is al genoeg sores in deze wereld, laat het streven zijn deze ruzie bij te leggen, los van procedures en regels, zodat we wekelijks gewoon kunnen spelen!