maandag, september 24, 2012

Blog van JanJaap Bolier

Geen onbekende, Jan Jaap Bolier uit Scherpenisse, haalde de laatjes bij uit m'n 4 beste vliegdoffers. Het werden er uiteindelijk 7. 1 eitje van de 08 was onbezet.
Op z'n blog plaatste JJ er een fotootje van:
http://janjaapbolier.posterous.com/

In de tekst schiet hij een beetje met spek: ik doe al mee vanaf 2007 (zomerjongen) maar de laatste 2 seizoenen maken m'n duiven (10 - maximaal 12 weduwmannen) "het mooi weer" zoals dat in den Bels wordt genoemd op de Midfondvluchten in afdeling 5. Hij heeft er uit de 08 (vorig seizoen m'n allerbeste), de 986 (2x 1ste), de 915 (MF kamp '11 en 2e MF kamp in '12) en de 920, broer van de 919, txt doffers en zelf ook een topper gekoppeld op m'n beste duivinnetje.

de jongen van de 59 zijn vandaag naar Piet Schipper gegaan, ook prachtige diertjes.
uit Farpar (snelste afdeling 5 vanaf Duffel) en uit de Limoges (snelste nationaal) zijn de jongen naar Frans Bal gegaan. Hij vistte achter het net toen Bolier de jongen uit de beste 4 doffers kocht. Ik wilde uit de anderen niet perse jongen aanhouden en de jongen wat verdelen omdat ik met duivinnen wilde spelen op de nalijn. Frans heeft een pechseizoen qua verliezen en hoopt door bij te halen nog wat bezetting te regelen. Met hem dus afgesproken dat de anderen wel naar hem konden gaan. De vliegduivinnen dan maar met 2 jongen aan de krop was het gevolg.
Frans had mazzel dat de jongen uit de latere Limoges winnaar dus al voor hem bestemd (en geringd) waren!